onsdag 6. februar 2008

Sammenlikning av ulike "blogger"

Jeg har her tatt for meg tre ulike blogger som jeg ønsker å sammenligne:

Petter Solbergs blogg
Oslo Stil
Avoid the Loo Travel Guide



Petter Solberg
Image Hosted by ImageShack.us
Denne bloggen kan jeg med en gang si at har en god layout når du åpner siden. Du ser med en gang at temaet her er bil og rally, og at den er sponset av VG. Etter å ha sett litt på sidemenyen får man fint overblikk over hva bloggen dreier seg om, hvem som skriver der, og et arkiv over alle innlegg som er skrevet, hvor det er sortert etter måneder.

Det er mange, store og flotte bilder, som fanger oppmerksomheten mye lettere, og det dreier seg om Petter Solbergs ”rallyliv” med reportasjer fra forskjellige hendelser.

Siden er jevnelig oppdatert igjennom hele 2007, men siste innlegg var 7. desember, så den begynner å bli noe ”utdatert”. Det er også en del reklame i margene, og en søkemotor. Ulempen med denne søkemotoren er at den søker i alle VG-blogger, og ikke bare i Petter Solbergs. Denne bloggen skiller seg litt ut fra de andre, med at det er en VG-blogg, noe som kan gi den andre muligheter og funksjoner enn de andre.

Oslo stil
Image Hosted by ImageShack.us
Denne ”bloggen” passer for de som er interessert i stil, men kan like gjerne kalles en ”hjemmeside” framfor en blogg. Når jeg åpner siden er det et enkelt og greit layout, ingen reklame, og få lenker, noe som gir begrensninger - på en positiv side.

Det er enkelt og greit, du velger en dato, og du får se ”dagens Oslo stil”. Det blir lagt inn et bilde for (nesten) vær dag, og hvis du ønsker, kan du også kommentere, stille spørsmål eller lese andre kommentarer til bildet/stilen. Utenom det har du mulighet for å se hvem som står bak siden og lenker til andre mote/stil sider. Enkelt og greit – og morsomme animasjoner når du skifter side.

Avoid the Loo Travel Guide
Denne bloggen omhandler byen Bergamo, nord i Italia. Den omfavner blant annet historie, spisesteder og restauranter. Siden er på engelsk. Layouten er dessverre ikke noe å skryte av. Brunt og kjedelig. Bloggen inneholder drøye 4000 ord, men null bilder, bare tekst. Det gjør det kjedelig å lese, og ikke veldig interessant. Informasjonen er derimot bra.

Siden har også noe reklame, og en haug av lenker i margen. Det er bare ett innlegg, som ble publisert i 2005.

Image Hosted by ImageShack.us


Sammenlikning

De tre bloggene jeg har tatt for meg er veldig forskjellige, hvor de skiller seg fra hverandre med å ha tre ulike temaer, og tre ulike nett ”typer”, hvor den første er en VG-blogg, den andre en generell hjemmeside, og den siste en google (blogspot) blogg.

Hvilken av sidene som er best og hvem som ikke best er vanskelig å si, for alle har sine temaer og sin egen oppbygning, noe som gjør det vanskelig å sammenlikne. Men alle sidene har sine positive og negativer sider. Angående reklame vinner Oslostil helt klart, ingen reklame, noe som er positivt for brukere. Det er heller ikke mye reklame på ” Avoid the Loo Travel Guide”, men Petter solberg sin blogg skiller seg sterkt ut med mye reklame, positivt for han, for han tjener penger vær gang vi klikker der, men negativt for oss, hvor for mye reklame kan bli irriterende.

Petter Solberg sin blogg er derimot mest fengende på forsiden. Det er mye action i bildene, noe som mangler på Oslostil, og definitivt på ”Avoid the Loo Travel Guide”. Ikke et eneste bilde gjør et negativt inntrykk, og når fargene er brune og kjedelige er vel det toppen på kaka.

Oslostil har det beste opplegget, og det er lett å navigere seg fram, og morsomme animasjoner gjør det morsommere å bla igjennom siden. I Petter Solberg sin blogg er det også lett å navigere seg fram, men på grunn av all reklamen og lenker til andre steder kan du fort klikke feil, og komme et helt annet sted en forventet. ”Avoid the Loo Travel Guide” har vel det enkleste opplegget – for det er ikke noe opplegg. Et stort innlegg og ikke noe mer, enn en haug av lenker til andre steder.

Totalt sett syntes jeg det er vanskelig å si hva som var best av Oslostil og Petter Solberg sin blogg, de er gode begge to, men det trekker noe ned med all reklamen på Petter Solberg sin side. Jeg har ikke noe direkte negativt om Oslostil, men innholdet/temaet i Petter Solberg sin er mer aktuelt/interessant for meg personlig. ”Avoid the Loo Travel Guide” er derimot dårlig med tanke på utseende og funksjoner, og havner derfor på en ”sisteplass” i min sammenlikning. Eieren av siden har sikkert brukt lang tid på å skrive all teksten, og hvis han/hun ønsker at folk skal lese den, bør personen i hvert fall stashe siden opp litt – i hvert fall med bilder!

Ingen kommentarer: